proflavio archief

← terug

VIDEO: Bart Brentjens Challenge 2015!

Super omstandigheden in vergelijking met vorig jaar maar daardoor wel iets minder heroïsch.

Het is ook nooit goed hè maar ik heb genoten. Ik had voor de 2de keer de eer om de Bart Brentjens Challenge te mogen verslaan voor het Habitat for Humanity MTB Team. We kozen niet voor een quad maar voor een BMW GS 1200 en dat was beduidend comfortabeler achterop. Wel bleef het opletten op de takken die langs alle kanten tegen mijn helm en camera sloegen maar met wat hulp van Roel (camera 2 in het veld) is alles gelukt. Ik draaide vanuit het perspectief Habitat for Humanity MTB en volgde met name Thijs Zuurbier en Ruben Scheire (BEL). Thijs verdedigde zijn nationale titel bij de beloftes en slaagde daarin met een knappe top 10 plek in de race. Ronan van Zandbeek was de gevreesde man en maakte die rol waar. Hij was de enige wegrenner in de kopgroep en profiteerde van het snelle parkoers door het droge wegdek. In de straten van Eysden kon niemand hem van de zege weerhouden en zo nam hij revanche op vorig jaar toen hij net naast het rood wit blauw greep. Geniet van de video!
_F0A5250