proflavio archief

← terug

Video: Tour de l’Avenir – Special!

Afgelopen week was ik in de Tour de l’Avenir, de Ronde van de Toekomst.

Dit is feitelijk de kleine Tour de France en hier rijden de grote beloftes voor de toekomst en dus ook een Nederlandse delegatie. Ik had de eer om 4 dagen met de mannen te mogen meelopen en vanaf de motor te filmen. Met een Franse motard ‘Eric’ heb ik de Col du Molard, de Madeleine, de la Croix de Fer en menig andere Alpenreus bedwongen en dat was een bijzondere ervaring. Sam Oomen was niet super (rugklachten) maar werd desondanks toch nog knap 4de in het eindklassement. Geholpen door Koen Bouwman en Martijn Tusveld want dat moet gezegd worden. Die mannen hebben hun ballen er echt afgedraaid voor Sam. Uiteindelijk kwamen er maar 3 Nederlanders aan de streep. Mathieu van der Poel had knieklachten, Lennard Hofstede was niet fit en voor Stan Godrie was de laatste rit gewoon net iets te heftig. Hij kon wel terugblikken op 3 top 10 noteringen in de eerste 3 ritten. Hij werd daar 4de, 8ste en 10de en Stan…bij deze dus mijn excuses dat ik op het einde van de video het heb over 2 top 10 noteringen…shame on me! Ik had eigenlijk elke dag een kort verslag live willen zetten maar de internetverbindingen waren dramatisch slecht. Vandaar dat het nu een samenvatting is geworden die wat langer op zich heeft laten wachten maar daardoor heb ik ‘m ook weer een beetje extra kunnen opleuken. Enjoy…
IMG_5478