proflavio archief

← terug

VIDEO: gezegende clinic!

Eenmaal aangekomen begon het zonnetje te schijnen en kregen we een spirituele ervaring voor de kiezen

IMG_5809

Na dik 3 maanden niks doen, zat ik afgelopen vrijdag weer eens op de racefiets. Ik had namelijk toegezegd mee te fietsen met de fiets-clinic voor Compassion in Apeldoorn. Het doel…deelnemers inspireren om in juni 2016 mee te fietsen in Rwanda. Een prachtige ervaring gaat dat worden en ik kan het weten. In november 2009 mocht ik het land ook al eens zien op de racefiets, toen tijdens de Tour du Rwanda. Compassion is een Christelijke organisatie en dat was aan alles te merken. Bidden voor het eten, geen schuine grappen aan tafel en niemand had z’n iPhone erbij. Alsof het een 11de gebod was en dat is niet eens zo’n slecht idee bedenk ik me nu. Nadat ik een korte introductie kreeg vertrokken we in 4 groepjes voor een rit van 55km over de Postbank. Eenmaal aangekomen begon het zonnetje te schijnen en kregen we een spirituele ervaring voor de kiezen. We stonden allemaal in een kring en 1 van de mannen droeg een prachtige speech voor. Klassiek gezien zou je dat een preek noemen maar tussen de regels door was het helemaal ‘NU’. Lees de kranten, kijk het nieuws. Meer en meer mensen zien in dat de graaicultuur en de ” IK-BV ” failliet gedachtegoed zijn. De essentie ging over naastenliefde en compassie voor mensen in nood. 
IMG_5762

We zullen meer moeten delen want we hebben teveel genomen (lees: gestolen).

Nu klink ik wellicht belerend maar dat is ook de bedoeling. Ik geloof niet in God maar ik vond de Bijbelse woorden die werden gesproken erg waardevol. Na de fietsrit werd er gezongen en toen was het tijd voor Leon Burger van Robic om te (s)preken. Leon vertelde me eerder dat hij Protestant was grootgebracht en niet vreemd opkeek van de opwekkingsliederen. Hij deed het voortreffelijk. Als een volleerd predikant wees hij alle deelnemers op het belang van gericht trainen en de valkuilen van fietsen op hoogte. Maar ook ik mocht mijn ervaringen van 2009 nog eens delen met foto’s uit die dagen. Al met al een geslaagde avond waarbij ook ik aan het wankelen ben gebracht. Zal ik meefietsen in juni? Daar ga ik nog eens even over nadenken maar mocht jij intussen nieuwsgierig zijn, klik dan HIER.

Deze mooie video maakte Nathan van Dam in Rwanda toen hij daar onlangs de route voor 2016 uitzette.