proflavio archief

← terug

VIDEO: NK MTB Cross Country

SnowWorld Zoetermeer was het decor van het NK mountainbiken “Cross Country”

Cross Country, de circuit-versie in het mountainbiken, lijkt een beetje op veldrijden alleen wordt er dus op mtb’s gereden en mag er onderweg niet gewisseld worden van fiets. Het veld per categorie was relatief klein maar het niveau was extreem hoog. Als torpedo’s schoten de gestarte renners en rensters weg voor hun NK. Zaterdag 18 juli was er al een NK voor oa. de nieuwelingen maar zondag 19 juli was het huzarenstuk met de junioren, de vrouwen en de eliten/beloften. De samenvatting is vrij algemeen ingestoken maar je zult ongetwijfeld zien en merken wie de rekening heeft betaald. Het Habitat for Humanity MTB Team was dan ook topfavoriet bij de vrouwen en beloften maar loste die verwachting ook ruimschoots in. Anne Terpstra won soeverein bij de vrouwen en Thijs Zuurbier werd 2de achter Milan Vader. Kampioen af maar Thijs is nu wel nog regerend kampioen in de marathon dus klagen mag hij niet. Ook de junioren en de elites komen aan bod in het verslag dus voor elk wat wils. ask md De volledige uitslagen van alle categorieën kun je HIER bekijken op de site van de KNWU. Veel kijkplezier 🙂
IMG_4910 Anne Terpstra was volledig afgestyled, tot haar nagels toe