proflavio archief

← terug

Lekke band in finale 1ste rit Tour de Beauce


Ploegenpresentatie 1ste rit Tour de Beauce

Het ging vandaag boven verwachting met. De hele dag nog wel gehoest als een blaffende hond maar ik kreeg wel gewoon lucht. De rit kende veel valpartijen en steile klimmen maar het tempo lag niet zo hoog. Je merkt dat beroepsrenners anders koersen. In het begin kalm aan en een harde finale maar daar kon ik niet aan meedoen. Ik reed achter lek op 25km van de aankomst. Na een wat trage wielwissel moest ik een gat van een minuut dichten op een achtervolgend BMC treintje. Ik wachtte op mijn ploegleider om even te stayeren maar de pietluttige commissaris op de motor bleef heel flauw bij me en liet me niet stayeren.

Ik werd zo boos op die dikke zak dat ik uit woede mijn ketting op het binnenblad zette en mijn middelvinger naar ‘m opstak. Ik ben rustig naar de finish gereden en kwam op ruime achterstand binnen. Jammer want ik had nog veel over en had graag meegedaan in de sprint.¬†Morgen weer een dag.